De AVKV neemt jaarlijks deel aan een aantal (gezondheids-)beurzen en congressen.

De leden van het AVKV-Promotieteam verstrekken op de beurzen en congressen informatie over de alvleesklierproblematiek aan belangstellenden en dragen hiermee bij een de naamsbekendheid van onze vereniging.

Met een eigen beursstand zijn leden van ons Promotieteam, bestaande uit AVKV-vrijwilligers die zelf veelal alvleesklierpatiënt zijn, actief op onder andere de volgende bijeenkomsten/congressen :

De Nationale Gezondheidsbeurs

Een 4-daagse gezondheidsbeurs voor patiënten en andere belangstellende,
die jaarlijks plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht en > 50.000 bezoekers trekt

Nursing Experiance

Een 2-daagse bijeenkomst in Ede voor verpleegkundigen met o.a. inhoudelijke sessies, een interactieve beursvloer en een skillslab, die jaarlijks > 2.000 bezoekers trekt.

De Digestive Disease Days

Een 2-daags wetenschappelijk congres in Veldhoven van de Nederlandse Vereniging voor Gastroenterologie.

De Diabetesmarkt

Een 1-daagse verplichte studieopdracht in de vorm van een klinische les voor
eerstejaars studenten van de Medische Faculteit van de Radboud Universiteit in Nijmegen, met als doel kennis te delen over diabetesaandoeningen.
De klinische les wordt verzorgd door AVKV-ervaringsdeskundigen, die ook uitgebreid aandacht schenken aan de minder bekende variant Diabetes Type 3C (diabetes als gevolg van alvleesklierschade).