De AVKV neemt jaarlijks deel aan een aantal (gezondheids-)beurzen en congressen.

De leden van het AVKV-Promotieteam verstrekken op de beurzen en congressen informatie over de alvleesklierproblematiek aan belangstellenden en dragen hiermee bij een de naamsbekendheid van onze vereniging.

Met een eigen beursstand zijn leden van ons Promotieteam, bestaande uit AVKV-vrijwilligers die zelf veelal alvleesklierpatiënt zijn, actief op onder andere de volgende bijeenkomsten/congressen :

De Nationale Gezondheidsbeurs

De 4-daagse Nationale Gezondheidsbeurs, die jaarlijks plaatsvindt in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht en ca. 50.000 bezoekers trekt.

Nursing Experiance

Een 2-daagse (nascholings-)bijeenkomst in
De Reehorst Ede voor verpleegkundigen met o.a. workshops, een interactieve beursvloer en een skillslab, die jaarlijks > 2.000 deelnemers trekt.

De Digestive Disease Days

Een 2-daags wetenschappelijk congres in Conference Center Koningshof in Veldhoven
van de Nederlandse Vereniging voor
Gastro-enterologie.
Medisch specialisten lichten daar in korte presentaties de voortgang van hun wetenschappelijk onderzoek toe en (MDL-) verpleegkundigen kunnen workshops volgen.

De Diabetesmarkt

Klinische les voor 1e jaars studenten van de Medische Faculteit van de Radboud Universiteit in Nijmegen, met als doel kennis te delen over diabetesproblematiek.
De bijeenkomst wordt verzorgd door AVKV-ervaringsdeskundigen, die uitgebreid aandacht schenken aan de meest voorkomende typen diabetes (type 1 en 2), maar ook informatie delen over de minder bekende variant diabetes type 3C (= diabetes als gevolg van alvleesklierschade).

Back To Top