Het aanmelden als lid van de Alvleeskliervereniging (AVKV) is vaak een bewuste stap. Lotgenoten en/of hun familieleden komen vaak met de AVKV in contact bij het ontstaan van gezondheidsklachten die verband houden met de alvleesklier (pancreas). Dan is het goed om terug te kunnen vallen op een landelijke patiëntenvereniging, die over uitgebreide informatie beschikt, over vrijwel alle facetten die met de aandoeding te maken hebben.

Contributie

De jaarlijks contributie van de Alvleeskliervereniging bedraagt € 25,–.
Contributie  vanaf september bedraagt  € 12,50

vanaf oktober € 10,00

vanaf november € 7,50

Wanneer u in december lid wordt gaat u pas contributie betalen in het nieuwe jaar.

Waarom lid worden?

Met een lidmaatschap profiteer je van alle diensten die wij onze leden bieden. Hieronder de belangrijkste voordelen van het AVKV-lidmaatschap:

Belangenbehartiging
Als landelijke patiëntenorganisatie heeft de AVKV inmiddels een zodanig ledenaantal, dat we in toenemende mate als een serieuze gesprekspartner worden gezien door partijen die actief zijn in de gezondheidszorg.

Telefonische Hulp- en Informatielijn
U kunt 24/7 contact opnemen met de telefonische Hulp- en Informatielijn.

Medische Raad van Advies
Leden kunnen via de AVKV selectief toegang verkrijgen tot de medische kennis van de leden van onze Medische Raad van Advies. De leden van de Raad zijn gerenommeerde medisch specialisten met uitgebreide pancreasexpertise.

AVKV-bibliotheek
We beschikken over een bron van specifieke informatie waarop u als lid van de AVKV kunt terugvallen als u met vragen zit, dan wel naar mogelijke oplossingen voor uw problemen op zoek bent. Leden kunnen gratis een beroep doen op die informatie, die hen per e-mail dan wel per post kan worden toegezonden.

AVKV-brochures
Soms kan het moeilijk zijn om anderen (de huisarts, de bedrijfsarts of een uitkerings-instantie) van de ernst van hun soms invaliderende aandoening te overtuigen. Onze brochures, waarin op heldere wijze staat beschreven wat de aandoening concreet behelst, kunnen dan vaak uitkomst bieden.

Gesloten Facebook Groep
De Alvleeskliervereniging biedt via een gesloten Facebookgroep een bron van vragen en antwoorden. Hierdoor kun jij vaak binnen een paar minuten het antwoord op jouw vraag via Facebookgroep vinden. Als het antwoord nog niet op de Facebookgroep te vinden is kun je jouw vraag stellen en krijg je vaak razendsnel van één van de lotgenoten antwoord! Privacy-gevoelige kwesties kunnen natuurlijk ook worden besproken. Het gesloten karakter van de Facebookgroep zorgt er voor dat het alleen binnen deze groep blijft.

Verenigingsmagazine “Pancreatief”
De “Pancreatief” verschijnt 4x per jaar. Daarin kunt u onder andere lezen over ervaringen van lotgenoten, krijgt u met enige regelmaat een toelichting op wetenschappelijk onderzoek naar de oorsprong, het voorkomen en beheersbaar maken van de pancreasproblematiek. Het magazine zorgt ervoor dat onze leden goed op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de gezondheidszorg, in het bijzonder met betrekking tot de alvleesklier.

Vergoeding contributie
Sommige ziektekostenverzekeraars kennen een volledige, dan wel gedeeltelijke vergoeding van de contributie van een patiëntenvereniging. De vergoeding is vaak mede afhankelijk van uw pakketkeuze. Voor informatie over dit onderwerp, adviseren wij u rechtstreeks contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Lidmaatschap aanvragen

Geslacht(Vereist)
Naam(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Betaling(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top