De AVKV organiseert jaarlijks een Pancreas Contactdag.

Het legt AVKV-bestuur op de Pancreas Contactdag verantwoording af aan de leden over het gevoerde beleid in het afgelopen jaar en geeft een vooruitblik op de komende periode.

Voor deelnemers is de Pancreas Contactdag een uitgelezen kans om in contact te komen met lotgenoten en samen ervaringen te delen. Meerdere deelnemers vinden de Pancreas Contactdagen zodanig de moeite waard, dat zij inmiddels tot de vaste kern van bezoekers kunnen worden gerekend.

Op Pancreas Contactdagen is er een telkens wisselend aanbod van gerenommeerde medisch specialisten, die een actueel onderwerp over de alvleesklierproblematiek toelichten. De gehanteerde interactieve presentatievorm maakt dat deelnemers directe gerichte vragen kunnen stellen aan de presenator.

De afgelopen jaren vond de Pancreas Contactdag op bijzondere locaties plaats. We bezochten inmiddels o.a. het Nationaal Openluchtmuseum in Arnhem en Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Zolang er voldoende belangstelling bestaat voor de huidige opzet en de AVKV het zich financieel kan veroorloven, hopen we  in deze vorm nog vele Pancreas Contactdagen te kunnen blijven organiseren.

Back To Top