Ervaringsdelers gezocht
Help jij mee de zorg van morgen te verbeteren?
Stichting Mens Achter de Patiënt (MAP) is in 2015 opgericht door een student Geneeskunde en een student Gezondheidswetenschappen.
Het doel is ‘Mensgerichte zorg door mensgericht onderwijs’. MAP leidt (toekomstige) zorgprofessionals op door middel van onderwijsmodules. Zij brengt studenten vanuit het zorg- en welzijnsdomein in contact met ervaringsdelers; mensen die ervaring hebben met zorg, ziekte en welzijn. Jaarlijks nemen circa 1200 studenten hieraan deel en komen uit diverse disciplines: geneeskunde, gezondheidswetenschappen, verpleegkunde (HBO en MBO), ergotherapie, fysiotherapie en EPH (Ervaringsgerichte Psychosociale Hulpverlening).
WIN-WIN situatie
Studenten krijgen meer inzicht in de impact van een ziekte en voor de ervaringsdeler betekent dit zingeving en lotgenotencontact. Bovendien voelt deze zich gehoord, iets waar in de spreekkamer niet altijd voldoende ruimte voor is. Ook jij kunt als ervaringsdeler je steentje bijdragen tijdens drie bijeenkomsten in een tijdsbestek van 4-6 weken. In de eerste bijeenkomst vindt er een discussie plaats over de kwaliteit van zorg. In de tweede bijeenkomst staat jouw verhaal centraal en in de derde bijeenkomst wordt vooral besproken hoe de studenten het hebben ervaren en wat ze ervan mee kunnen nemen in hun werkzaamheden.
Daarnaast is er de mogelijkheid om opgeleid te worden tot ervaringsdeskundige waardoor je op instellings- of systeemniveau mee kunt denken met professionals over hoe zorg georganiseerd en uitgevoerd dient te worden. Wanneer je het opleidingstraject van de MAP-academie afgerond hebt, draag je de titel ‘patiënt consultant’ of ‘partner consultant’.
Meedoen?
Iedereen die ervaring heeft met zorg, ziekte en/of verminderd welzijn is welkom bij de Mens Achter de Patiënt-academie: ziekte beleef je immers samen (denk hierbij specifiek aan partners, ouders, mantelzorgers en /of nabestaanden).
MAP is actief in Limburg en Eindhoven, maar breidt actief uit naar andere delen van Nederland en België. Er zijn momenteel 200 ervaringsdelers in het netwerk, die helpen de zorg van morgen te verbeteren.
Meer weten? Neem dan een kijkje op www.mensachterdepatient.nl
of stuur vrijblijvend een mail naar info@mensachterdepatiënt.nl.